Vos
hagan
vistas
mosodi
artas
canif
porondi
vibmis
seto

churchill insurance

 

Recreatie

Alberta heeft het grootste gebied toegewijd aan nationale parken van om het even welke provincie in Canada. De nationale parken en verscheidene provinciale parken worden zwaar gebruikt voor dergelijke recreatieve activiteiten zoals bergaf en skiƫn het in het hele land, alpinisme, het kamperen, wandeling, en vogelobservatie.

De etnische en Indische kunsten en de ambachten worden gekenmerkt bij dergelijke jaarlijkse gebeurtenissen zoals de Indische Dagen Banff, de Stormloop van Calgary, Festival van de Erfenis van Edmonton, en vele lokale markten en rodeos. En ijs dat is belangrijke sporten tijdens de lange winters schaatst het krult, en de professionele ijshockey en Canadese voetbal is uiterst populair.

Olympics van de Winter van 1988, die in Calgary wordt gehouden, centreerden wereldaandacht op de stad en de provincie. Onderwijs Het onderwijs is op een 12-rang systeem en omvat een groot maar afzonderlijk Rooms-katholiek belasting-gesteund schoolsysteem. De provincie schetst het schoolleerplan en handhaaft algemene supervisie van de de elementaire en middelbare schoolsystemen, maar het beleid is door verkozen schoolraad. Het Fonds van het Programma van de Stichting van de School, dat van provinciale toelagen en lokale bezitsbelastingen wordt samengevoegd, verstrekt fonds-verdeeld terug naar de school raad-voor de schoolsystemen. De universiteiten worden gevestigd in Edmonton, Calgary, Lethbridge, en Athabasca, de laatstgenoemden die zich in afstandsonderwijs specialiseren, een systeem van van-campus het leren. De instituten van technologie in Calgary, Edmonton, en Steenachtige Vlakte verstrekken uitgebreide beroepsopleiding.

Een netwerk van communautaire en landbouwuniversiteiten vult het systeem aan. De financiƫle hulp voor studenten is verkrijgbaar door de Raad van de Hulp van de Studenten van Alberta.